Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ trekt portemonnee voor derde zomeraanwinst Jens Odgaard

24 juni 2022, 17.47 uur · Aangepast 24 juni 2022, 18.34 uur · Door Stephan Brandhorst

AZ heeft de komst van Jens Odgaard afgerond. De 23-jarige middenvelder komt over van het Italiaanse Sassuolo en tekent tot en met de zomer van 2027 in Alkmaar.

Jens Odgaard scoort de gelijkmaker tegen Feyenoord - Pro Shots / Kay Int Veen

"Mijn eerste indruk is heel goed", zegt Odgaard op de website van AZ. "Helemaal in dit mooie stadion en met de topfaciliteiten op het trainingscomplex. Dat vind je niet snel beter. AZ is een grote club in Nederland en dus ook voor mij. Dit is een grote stap voor mij en één in de goede richting. Ik kan niet wachten om aan de Eredivisie en de Europese wedstrijden te beginnen."

De afgelopen dagen was directeur voetbalzaken Max Huiberts al in het buitenland om de deal te beklinken. De transfersom van de middenvelder zou rond 4,5 miljoen euro liggen. "We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Wij denken dat hij hier goed past omdat hij heeft bewezen makkelijk doelpunten te kunnen maken. Daarnaast is hij een intelligente speler, goed in de kleine ruimte en heeft hij een goed schot in zijn linkerbeen."

Tekst loopt door onder de tweet.

Transfers

Met de komst van Odgaard heeft AZ deze zomer al drie spelers aan de selectie toegevoegd. Eerder contracteerden de Alkmaarders al Mees de Wit (PEC Zwolle) en Mayckel Lahdo (Hammarby).

Odgaard speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk. In 30 wedstrijden maakte hij 8 doelpunten, waaronder tegen Ajax en Feyenoord, en gaf hij 6 assists. Eerder speelde Odgaard bij Lyngby BK in Denemarken en verkaste vervolgens naar Internazionale. In 2018 streek hij neer bij Sassuolo dat hem vervolgens verhuurde aan sc Heerenveen, FC Lugano, Pescara en RKC Waalwijk.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]