Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Slachtoffers van opgepakte treinrukker opgelucht: "Mijn hart gaat echt tekeer"

24 juni 2022, 17.00 uur · Aangepast 24 juni 2022, 17.49 uur · Door Tom de Vos

Het nieuws van de opgepakte schennispleger, die zichzelf verschillende keren aftrok in het bijzijn van andere reizigers, maakt veel los bij de slachtoffers. "Ik ben heel erg opgelucht en ik stap in ieder geval met een geruster gevoel de trein in."

De afgelopen twee maanden kwamen er verschillende meldingen binnen van een schennispleger in de trein - Tom de Vos

In de afgelopen twee maanden kwamen er bij de politie zo'n 10 aangiftes binnen. Eén van die aangiftes kwam van de Hoornse Nadia (24), die bij NH Nieuws al eerder haar verhaal deed. Toen vertelde ze dat ze de afgelopen maand tot twee keer aan toe het slachtoffer was geworden van een treinrukker rondom station Hoorn. Na het bericht van de politie bellen we haar direct op:

"Hoi Nadia, je spreekt met Tom de Vos van NH Nieuws. Wist je al dat de politie een 24-jarige man heeft aangehouden voor de recente treinruk-incidenten? Hij heeft inmiddels ook al bekend."

"Holyshit, dat is echt super heftig!", klinkt Nadia hoorbaar verbaasd door de telefoon. "Drie weken geleden deed ik nog aangifte bij de politie en nu is hij al opgepakt? Mijn hart gaat echt tekeer."

Er valt een last van mijn schouders

Slachtoffer Milou (28)

Ook voor de Zweedse Milou (28), die afgelopen maand het slachtoffer werd van een schennispleger, is de opluchting groot. "Er valt wel een last van mijn schouders. Ik ben er elke dag wel mee bezig geweest." 

De politie heeft verschillende onderzoeksmethoden ingezet - Tom de Vos

Dat de schennispleger is opgepakt, betekent voor Nadia (24) dat ze weer met een geruster gevoel de trein in stapt, maar voor Milou (28) geldt dat niet. "Het is natuurlijk fijn dat hij is opgepakt", stelt ze. "Maar ik zal in de toekomst nog steeds met hetzelfde onprettige gevoel de trein in stappen."

Milou hamert er nog maar eens op om nooit in een lege coupé te gaan zitten. "Ga altijd in de buurt van mensen zitten. Het is goed dat er meer aandacht voor is gekomen en ik voel mij serieus genomen door de politie."

Zusjes

Ook voor de minderjarige zusjes (11 en 16 jaar), die op 5 juni het slachtoffer werden van een schennispleger, toen zij met de trein op weg waren vanuit Amsterdam naar hun woonplaats in Hoorn, zijn niet geheel opgelucht.

"Ze zijn natuurlijk blij dat de dader is opgepakt", stelt Sezina Kelsey Steur (18), die de oudere zus is van de twee slachtoffers. "Maar ze zeggen nu niet: 'Let's go, we pakken de trein'."

De ouders van de minderjarige slachtoffers werden gistermiddag door de politie geïnformeerd dat de dader is opgepakt. "We hadden echt niet verwacht dat ze hem zo snel zouden vinden. Ik ben heel blij voor mijn zusjes, maar ook voor de andere slachtoffers."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]