Ga naar Content

Auto rijdt in op groepje mensen in Landsmeer: 'Ik moest springen voor m'n leven'

Om kwart voor drie vannacht reed een auto, naar het schijnt opzettelijk, in op een groepje mensen in de dorpsstraat in Landsmeer. Drie mannen konden wegrennen, maar een vrouw werd geraakt. De politie is opzoek naar de verdachten.

Auto rijdt in op mensen - Foto: Inter Visual Studio

Op locatie sprak onze mediapartner met de mannen. "We hadden ruzie met mensen, die zijn in de auto gestapt, ons achternagereden en bewust op onze groep ingereden."

Volgens de mannen kwam de ruzie toen zij de bestuurder en bijrijder aanspraken op hun gedrag: "Ze waren wat nare en smerige opmerkingen aan het maken (tegen de vrouw, red.). Wij kwamen voor haar op. Die jongens bleven maar doorgaan. Ze stapten vervolgens in hun auto en reden ons achterna."

Tekst gaat door onder video

Mannen over de aanrijding in Landsmeer - Inter Visual Studio

De vrouw werd als enige geraakt door de auto. Een ambulance kwam ter plaatse en de vrouw bleek niet ernstig gewond. De mannen zeiden op tijd te kunnen wegspringen voor de auto, “ik moest springen voor m’n leven. M’n hele fiets ligt daar verderop aan diggelen. Verdomme, ik ben nog een beetje in shock.”

Ze vertellen dat de auto 'eerst tegen de fiets, daarna tegen een boom aan knalde'. Vervolgens reed de auto 'heel snel naar achteren'. De mannen weten niet waar de auto heen is gereden.

De politie onderzoekt de zaak en kan het verhaal van de mannen bevestigen, noch ontkennen.

Fiets waar auto overheen reed - Foto: Inter Visual Studio

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]