Ga naar Content

Schaduw, ijs en op het water: zo zoekt West-Friesland verkoeling op deze warme dag

Het is vandaag warm. Ook in West-Friesland tikt de thermometer bijna de dertig graden aan. Zowel de mensen als de dieren proberen verkoeling te zoeken. In de ijssalon, op het terras of op het water. 

West-Friesland zoekt verkoeling - NH Nieuws

Bij ijssalon Don Gelato in Medemblik valt het halverwege de middag nog mee met de aanloop van klanten. "Gisteren was het drukker", zegt een medewerker. "Ik denk dat het voor veel mensen te warm is om de stad in te gaan. Voor ons is een graad of 25 ideaal." Toch loopt het lekker door. De smaken en aardbei en citroen ('lekker fris') zijn de favoriet. 

Enkele uren eerder lopen twee vrouwen door Zuidermeer. Want hitte of niet, er moet gewoon gelopen worden. Gewapend met een flesje water in de hand vervolgen ze vrolijk hun wandelroute. 

Koelboxen

In het waterrijke Onderdijk is er veel beweging rond de Groote Vliet. Want op het water, daar is het heerlijk. Talloze boten vinden hun weg op deze dag en van maar weinig gevulde koelboxen wordt de bodem niet bereikt.  

Proosten op het terras - Foto: NH Media / Michiel Baas

Op de plaats waar de boten normaal gesproken in het water worden gelaten, staan een hond tot halverwege zijn lijf in het water. Watergenot op vier poten. Ze schrikt nogal snel op. "Ze kan niet veel hebben, komt uit een asiel in Griekenland. Wat dat betreft zou ze gemakkelijk tegen deze temperaturen moeten kunnen", grapt het baasje.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]