Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Met aanwinst Mayckal Lahdo heeft AZ eindelijk een echte rechtsbuiten in huis

22 juni 2022, 16.32 uur · Aangepast 23 juni 2022, 13.21 uur · Door Stephan Brandhorst

De ambitie van AZ spat er vanaf als het om Mayckel Lahdo gaat. De 19-jarige buitenspeler werd afgelopen week overgenomen van Hammarby IF en tekende een vijfjarig contract. "Ik wil mezelf hier ontwikkelen", zegt de snelle buitenspeler, die ook in de spits uit de voeten kan.

AZ-aanwinst Mayckel Lahdo: "Ik wil mezelf hier ontwikkelen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Op de rechtsbuitenpositie had AZ het afgelopen seizoen barweinig keuze. Yukinari Sugawara fungeerde meerdere malen als stand-in aanvaller, maar heeft toch meer trekjes van een rechtsback. In de winterstop werd Kamal Sowah met veel bombarie binnengehaald, maar zijn inbreng bleef minimaal. En dus was het duidelijk dat AZ zich moest roeren op de transfermarkt. 

AZ-trainer Pascal Jansen is dan ook in zijn nopjes met de jonge Zweed. "Voor de rechtsbuitenpositie hebben we een goede eerste stap genomen. Verder kijken we goed hoe we het middenveld en de aanval kunnen versterken."

Tekst loopt door onder de video.

Jansen bespreekt status van meerdere spelers - NH Sport / Stephan Brandhorst

Max Huiberts sprak bij zijn presentatie al van een echte aanvaller. "Hij heeft veel snelheid, een goede dribbel en een goede individuele actie. Wij denken dat hij zich dusdanig vlot gaat ontwikkelen dat hij bij AZ snel zijn wedstrijden kan gaan spelen. Hij moet de concurrentie gaan opvoeren op die positie en daar loopt hij niet voor weg."

AZ begon maandag aan de voorbereiding met een testdag en stond gisteren voor het eerst op het trainingsveld. Op zaterdag 2 juli staat tegen PEC Zwolle de eerste oefenwedstrijd gepland. Over twee weken vertrekt AZ op trainingskamp naar Epe (van 4 t/m 9 juli). Daar staat een oefenduel met PAOK Saloniki op het programma 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]