Ga naar Content

Voormalig AZ-toptalent Immanuel Pherai strijkt neer in Tweede Bundesliga

Het kwam als een grote verrassing toen Immanuel Pherai op 16-jarige leeftijd de overstap van de jeugd van AZ naar Borussia Dortmund maakte. Een echte doorbraak bij de Duitse topclub bleek te hoog gegrepen dus nu maakt Pherai een transfer naar Eintracht Braunschweig.

Immanuel Pherai speelde vijf jaar bij Borussia Dortmund - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Pherai werd in 2017 door Borussia Dortmund weggeplukt bij AZ. In de daaropvolgende seizoenen speelde de middenvelder zijn wedsrijden voornamelijk in het tweede elftal, dat uitkomt in de Derde Bundesliga.

"Ik kijk er naaruit om de komende twee jaren bij Eintracht Braunschweig te spelen", zegt Pherai op de website van de club die afgelopen seizoen promoveerde. "De Tweede Bundesliga wordt een mooie ervaring en ik wil alles ervoor doen om met het team onze doelen te bereiken. Ik heb bij Borussia Dortmund veel geleerd en wil ze bedanken voor de afgelopen periode."

Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste van Borussia Dortmund. In de voorlaatste speelronde viel hij in de extra tijd in tegen Greuther Fürth. Daardoor bleef zijn speeltijd beperkt tot slechts één minuut in de hoofdmacht. In het seizoen 2020/2021 kwam Pherai op huurbasis uit voor PEC Zwolle.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]