Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Tienduizenden automobilisten zien protest Haarlemmermeerse boeren langs A4

22 juni 2022, 12.18 uur · Aangepast 22 juni 2022, 12.37 uur · Door Niels van Steijn

Verschillende boeren uit Haarlemmermeer maken vandaag een statement langs de A4 richting Amsterdam. Met teksten als 'Zonder boer geen voer' en 'Met dit beleid raken jullie kinderen ons voedsel kwijt', hangen spandoeken langs de snelweg waar duizenden auto's per uur langsrijden. 

NH Nieuws

Met goedkeuring van de politie en Rijkswaterstaat parkeerden de boeren vanochtend hun voertuigen in de berm van de A4. Zij maken het statement op een protestdag tegen het stikstofbeleid van het kabinet, en reden vanochtend vroeg niet naar Gelderland, maar bleven iets dichter bij huis.

Veel Haarlemmermeerse boeren zijn volgens boer Richard Enthoven naar Stroe: "Maar het is ook goed om je hier te laten horen, dan onderscheid je je."

Richard Enthoven is akkerbouwer in Weteringbrug en vertelt dat hij vooralsnog alleen maar positieve reacties heeft gekregen: "Veel vrachtwagens en automobilisten steken vandaag duim naar ons op."

Tekst gaat verder onder afbeeldingen.

De boeren maken het statement op een dag dat duizenden boeren protesteren tegen het stikstofbeleid. Enthoven: "Wij zien dat het hele stikstofverhaal compleet uit de hand loopt. Het raakt de veehouderij nog veel meer, maar het raakt ook mijn bedrijf. De hele agrarische sector is bezig met investeringen in duurzaamheid en milieu, maar als dank krijg je dit voorgeschoteld. 

Volgens de ondernemer wordt de agrarische sector als voetveeg gebruikt en ook wijst op het contrast met Schiphol: "Ik denk dat als er een vliegtuig opstijgt, die meer uitstoot dan tien veehouderijen bij elkaar."

Langs de A4 staan vier voertuigen, maar volgens Enthoven staat de hele club boeren uit Haarlemmermeer achter de actie. In Stroe hebben zich naar schatting duizenden boeren verzameld om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Ook boeren uit West-Friesland en Texel gingen eerder die kant op. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]