Ga naar Content

AZ wijst top 4 als doelstelling aan, huurlingen lijken uitgespeeld

Zonder de internationals, maar met de gewilde Owen Wijndal en aanwinsten Mees de Wit en Mayckel Lahdo stond AZ voor het eerst op het trainingsveld. De selectie genoot slechts van een korte zomerstop van drie weken vanwege de play-offs en de Europese voorronde. "Iedereen gaat nu weer als de brandweer", zegt trainer Pascal Jansen.

AZ-trainer Pascal Jansen over de doelstelling - NH Sport / Stephan Brandhorst

Ondanks dat de selectie nog niet een dusdanige kwaliteitsimpuls heeft gekregen, houdt AZ hetzelfde doel als vorig jaar voor ogen. "Top vier", zegt Jansen resoluut, die overigens niet van een overbruggingsjaar wil spreken. Afgelopen seizoen eindigde AZ als vijfde in de eredivisie en wist de ploeg in de play-offs alsnog Europees voetbal veilig te stellen. "Het was een voldaan seizoen. Dat heeft puur met de gewonnen play-offs te maken."

Achter de schermen

Op de eerste training viel verder op dat Jordy Clasie nog ontbrak. De middenvelder moest de uitnodiging van de voorselectie van Oranje afslaan vanwege een schop in de wedstrijd tegen Vitesse in de play-offs. "Daar is hij voor behandeld, maar is niet klaar om maximaal belast te worden."

Tekst loopt door onder de video.

Jansen bespreekt status van meerdere spelers - NH Sport / Stephan Brandhorst

Een aantal spelers keerden ook weer terug van hun verhuurperiode. Ferdy Druijf (Rapid Wien), Kenzo Goudmijn (Sparta en later Excelsior) en Joris Kramer (Go Ahead Eagles) zouden weer op het veld moeten staan. "Er gebeurt het nodige achter de schermen", zegt Jansen over het drietal dat ontbrak. Kramer stond wel even op het trainingsveld, maar is ook bezig met een transfer.

Ook Mo Taabouni lijkt uit te mogen kijken naar een nieuwe club, want hij stond eveneens niet op het trainingsveld. Timo Letschert is inmiddels in een uitzichtloze situatie belandt, want de verdediger traint niet mee met het eerste en Jong AZ. 

Voorbereiding

Over twee weken vertrekt AZ op trainingskamp naar Epe (van 4 t/m 9 juli). Daar staat een oefenduel met PAOK Saloniki op het programma en een dag later treft het Olympiakos Pireaus in Athene. Vervolgens wacht over precies een maand (21 juli) de eerste ontmoeting in de Conference League tegen Tre Penne uit San Marino of Tuzla City uit Bosnië-Herzegovina.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]