Ga naar Content

Geen verband tussen opstootje en overlijden conducteur, jongens vrijgelaten

De politie heeft geen verband gevonden tussen het opstootje in de trein en het onwel worden en overlijden van de conducteur op station Hilversum zondagavond. De twee jongens van 15 en 16 jaar zijn gisteren vrijgelaten. 

Foto: NH Nieuws / Suzette Nesselaar

De jongens hebben wel een boete gekregen, omdat ze zich niet konden identificeren en aan het zwartrijden waren in de trein van Amsterdam naar Amersfoort. De twee Hilversummers werden erop aangesproken dat zij geen geldig vervoersbewijs konden laten zien. Dat mondde uit in een woordenwisseling. Twee andere conducteurs kwamen helpen.

"Tijdens het opstootje werd er wat geduwd en getrokken", vertelde de politie eerder aan NH Nieuws. Op station Hilversum is één van de twee jongens gearresteerd en de andere jongen is thuis opgepakt. Gisteren werden zij dus weer vrijgelaten.

Na het opstootje ging de 62-jarige conducteur uit Hengelo op een bankje zitten en werd hij onwel. Hij werd nog wel gereanimeerd, maar overleed op het perron. De man werkte al veertig jaar voor de NS. Voor nabestaanden en zijn directe collega's is hulp geregeld.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]