Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

FC Volendam en Achraf Douiri breken contract open

20 juni 2022, 21.13 uur · Aangepast 20 juni 2022, 21.28 uur · Door Edward Dekker

Het nog één seizoen lopende contract van Achraf Douiri bij FC Volendam is tussentijds verlengd tot medio 2024 met een optie voor nóg een jaar. Dat maakte de eredivisionist vandaag bekend. 

Achraf Douiri in de wedstrijd tegen Roda JC - Pro Shots / Henk Korzelius

De geboren Amsterdammer maakte afgelopen onder trainer Wim Jonk zijn debuut in het eerste elftal. In de in totaal elf duels die hij speelde, maakte Douiri twee doelpunten. Vooral zijn treffer in de  slotfase van de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht was belangrijk; FC Volendam won daardoor met 1-0. Vanwege een blessure kwam hij de laatste anderhalve maand niet meer in actie. 

Quote

"Hij kwam binnen als buitenspeler, een echte trucendoos"

FC Volendam-technisch directeur Jasper van Leeuwen

Opvallend genoeg werd de oud-speler van onder meer Buitenveldert en EDO omgeturnd van rechtsbuiten tot rechtsback. "Hij kwam binnen als buitenspeler, een echte trucendoos. Dat deed ie al zeer behoorlijk, maar wij zagen nóg meer potentie in Achraf als aanvallend ingestelde rechtsback", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen op de website van FC Volendam. "Maar hij heeft ook gif en duelkracht en is behoorlijk snel. Dat is een interessant pakket eigenschappen voor een rechtsback."

"Ik ben supertrots dat ik mijn contract heb mogen verlengen bij FC Volendam", stelt de 22-jarige Douiri. “Want dit is ook de club die mij de kans heeft gegeven om mijn droom profvoetballer te worden realiteit te maken."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]