Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Bier en bezinning tijdens derde dag Wandel4daagse Alkmaar

17 juni 2022, 19.45 uur · Aangepast 17 juni 2022, 23.44 uur · Door Tom Jurriaans

Een slokje water uit de Runxputte bij heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo en een slok bier bij brouwerij Dampegheest in Limmen. De wandelaars konden vandaag tijdens de derde dag van de Alkmaarse Wandel4daagse wel wat vocht gebruiken. In tropische temperaturen stond vandaag de Pelgrims Route op het programma. 

NH Nieuws / Tom Jurriaans

De start vanmorgen bij de Grote Kerk in Alkmaar begon nog koel maar al snel liep de temperatuur flink op. "We hebben geluk dat we vandaag een route hebben door het bos in Heiloo waardoor we niet in de volle zon lopen", aldus Jeroen Wouda van Le Champion. "We hebben nog wat extra posten neergezet waar wandelaars wat eten en drinken konden krijgen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt." 

Voor de wandelaars van de lange afstanden stond er een biertje klaar bij brouwerij Dampegheest in Limmen. Hoewel het wel wat vroeg was viel dat goed in de smaak: "Dit is een erg smakelijke verassing", aldus een van de wandelaars. "Dat wandelen gaat zometeen alleen maar beter."

Ook was er tijd voor bezinning bij heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Veel wandelaars staken een kaarsje op in de kapel en er werd natuurlijk wat heilig water gedronken uit de Runxputte. "Elk jaar kom ik hier om wat water te drinken en dan gaat het het hele jaar goed, geen medicijnen nodig en je loopt als een trein."

NH Nieuws doet elke dag verslag van de Wandel4daagse van Alkmaar, bekijk hieronder de beelden 

Bier en bezinning tijdens derde dag Wandelvierdaagse Alkmaar - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]