Ga naar Content

DSB Bank betaalt laatste schuldeisers: oproep aan ex-klanten om zich te melden

DSB Bank gaat de laatste schuldeisers terugbetalen. Na de afronding van het faillissement bleef er nog 650 miljoen euro over, waarvan een deel voor klanten is. Het gaat in totaal om 280.000 rekeninghouders, waarvan naar een deel nog wordt gezocht omdat de juiste adresgegevens ontbreken. 

Foto: NH Nieuws

Eind december vorig jaar werd het faillissement van de bank uit Wognum na twaalf jaar afgerond. Door een overname van de laatste leningen door NIBC Bank voor 1,6 miljard euro, bleef er geld over. 

Dat wordt gebruikt om mensen hun misgelopen rente terug te betalen. Veel rekeninghouders hebben na het uitspreken van hun faillissement op 19 oktober 2009 moeten wachten op hun geld. 

Lees ook

Speciale website

De meeste schuldeisers zijn in de afgelopen jaren al terugbetaald. Het gaat nu nog om een grote groep mensen (280.000) die een spaar-, betaal- of depositorekening had toen de bank van oprichter Dirk Scheringa failliet ging. "Bij 100.000 mensen gaat het misschien om een tientje, bij anderen om meer", legde curator Ben Knüppe eerder uit aan NH Nieuws.

En die zijn niet allemaal even makkelijk te vinden. Via een brief worden mensen van wie de adresgegevens bekend zijn geïnformeerd. Anderen worden opgeroepen zich te melden. Via de website rente.dsb.nl kunnen ex-klanten kijken of ze in aanmerking komen voor de uitkering.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]