Ga naar Content

Gerelateerde videos

Dylan maakt gezonde en makkelijke smoothies: "Ondernemen is ook topsport"

Het liefst was hij profbasketballer geworden, maar in Nederland is dat een kleine sport en Amerika bleek te ver weg. Daarom is Dylan Pels nu ondernemer en gebruikt hij zijn kennis van sportvoeding voor het maken van snelle en gezonde shakes. "Ondernemen is ook gewoon topsport", zo weet de startende ondernemer inmiddels.

Dylan heeft lef en hij is ook niet bang voor een beetje concurrentie. "Je weet nou eenmaal dat grote multinationals als Unilever efficiënter en goedkoper smoothies op de markt kunnen brengen", maar daardoor laat hij zich niet ontmoedigen.  "Ik kan het gewoon beter en sneller, en wil vooral werken aan een betere wereld". 

Tekst gaat door onder de foto.

Een smoothie in een handomdraai - Foto: nh/marcruyg

Die betere wereld maakt Dylan met gezond eten. In zijn kantoortje in een Beverwijkse broedplaats bedenkt hij recepten voor lekkere, gezonde en bovenal snelle maaltijden. Ook hij heeft vooral 's ochtends weinig tijd en een smoothie met veel fruit is voor hem dan het beste begin van de dag. 

Het enige wat je hoeft te doen is een doosje met fruit uit de vriezer te halen, water of amandelmelk toe te voegen en daarna de blender zijn werk laten doen. Het opdrinken kost wellicht de meeste tijd. Alle benodigde voedingsstoffen zitten erin. En de verslaggever, zelf geen smoothiefan, moet toegeven dat het verrassend lekker smaakt.  

Tekst gaat door onder de foto.

amandelmelk erbij en shaken maar - Foto: nh/marcruyg

Gelukkig is ook Dylan als ondernemer niet volmaakt. Aanvankelijk had hij mooie ronde bekers bedacht als verpakking voor zijn shakes, maar die bleken in de lade van de diepvries onnodig veel ruimte in te nemen. Daarom is hij overgestapt op rechthoekige doosjes waarvan er heel veel in een lade passen. 

"Uit ervaring weet ik dat een mooie kleur meestal betekent dat de smaak goed is"

dylan pels - shakes-pionier

In zijn kantoortje experimenteert Dylan regelmatig met nieuwe smaken. In het begin deed hij in zijn enthousiasme te veel soorten fruit bij elkaar, wat voor een grauwe grijze brei zorgde. Bovendien smaakten die smoothies ook niet lekker. "Uit ervaring weet ik nu dat een mooie kleur meestal betekent dat ook de smaak goed is". 

Aanvankelijk maakte Dylan alle shakes zelf in de keuken, maar die fase is hij nu voorbij. De productie vindt tegenwoordig plaats in een fabriek. Dat betekent wel dat er opeens heel veel dozen met shakes op de stoep staan.

Gelukkig heeft hij inmiddels investeerders aan boord, die net als Dylan geloven in de shakes die voornamelijk verkocht worden via de eigen website. Inmiddels zijn de smoothies van Dylan ook te vinden bij de plaatselijke supermarkt in Heemskerk.

Gezonde smoothies snel gemaakt - Foto: nh/marcruyg

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]