Ga naar Content

Racen voor Jarige Job: 'Aan Verstappen kan ik nog niet tippen'

Niet alleen bij de Formule 1 loeiden vandaag de motoren. Het centrum van Zaandam was ook voor een dag het toneel van een spannende race. Vijftig teams namen het voor het goede doel tegen elkaar op. In ruil voor een donatie konden de Zaandammers zich even Max Verstappen voelen.

Foto: NH Nieuws

Junior Kamer Zaanstreek (JKZ) organiseert vaker evenementen voor het goede doel, maar vandaag was dat wel een hele bijzondere. Midden in het centrum van Zaandam baanden de karters zich over de hobbelige stenen om geld in te zamelen. "Het was best pittig. Je loopt toch best te stuiteren en dat voel je aan je hoofd", meent een van de deelnemers. 

Verstappen of Zaandammer?

De deelnemers en organisatie kunnen natuurlijk niet de Formule 1 race in Azerbeidzjan van vandaag missen. Daarom kan iedereen naar beide races tegelijk kijken. Maar waar houd je dan je focus op, de Zaandammers of Max Verstappen? Hoewel de jongste bezoekers natuurlijk naar hun ouders in de kart keken, zien de deelnemers toch liever Max schitteren. 

Bekijk hieronder de video en zie hoe Zaandam voor een dag werd omgetoverd tot circuit. Tekst gaat verder onder video.

Verstappen voor een dag bij stad circuit in Zaandam. - NH Nieuws

Jarig Job

De amateurcoureurs mochten meedoen in ruil voor een donatie aan Stichting Jarige Job. Initiatiefnemer Jordy Jas van JKZ weet dat veel gezinnen in Zaandam zich geen cadeaus of feestje voor hun jarige kinderen kunnen veroorloven. "Alleen in onze regio zijn er al 600 gezinnen die gebruikmaken van de verjaardagspakketten van de stichting", zegt Jas.

Met het bedrag wat vandaag wordt opgehaald hopen ze al de helft van het geld hiervoor in te zamelen. Met een ander benefietevenement, later dit jaar, kunnen ze alle pakketten voor de Zaanstreek financieren. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.