Ga naar Content

Lijfsbehoud voor Jong Volendam na overtuigende winst op Jong Almere City

Jong FC Volendam speelt volgend seizoen opnieuw in de tweede divisie. In de return van de play-off tegen Jong Almere City werd er vanmiddag met 3-0 gewonnen. Dat was ruim voldoende na de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd.

Hoogtepunten Jong Volendam - Jong Almere City - NH Nieuws

De ploeg van trainer Kiki Musampa maakte direct korte metten met de bezoekers. Na een kwartier kopte spits Koen Blommestijn een voorzet van Younes Taha tegen de touwen: 1-0. Vlak voor rust was het Taha zelf die scoorde. De middenvelder was attent na een schot tegen de paal van Tayrell Wouter en schoot raak in de rebound.

Tekst loopt door onder de video.

Jong FC Volendam-trainer Kiki Musampa: "Verschil tussen het eerste moet niet te groot worden" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Sjors Kramer leek Jong Almere City in het begin van het tweede bedrijf in het zadel te helpen door de bal verkeerd te raken. Invaller Joshua Zimmerman kon daardoor alleen op doelman Kayne van Oevelen af. Gelukkig voor Jong Volendam scoorde hij niet.

Beslissing ondanks rode kaart

Een rake kopbal van Blommestijn in de 56e minuut leek de wedstrijd te beslissen. Toch werd het nog even spannend, omdat Wouter een directe rode kaart kreeg na een wilde tackle. De aansluitingstreffer bleef echter uit.

Tekst loopt door onder de video.

Jong FC Volendam-spits Koen Blommestijn neemt afscheid in stijl - NH Sport / Stephan Brandhorst

Naast Jong Volendam spelen de Noord-Hollandse clubs Koninklijke HFC, AFC en OFC volgend seizoen ook in de tweede divisie.

Opstelling Jong FC Volendam: Van Oevelen; Tol, Kramer, Koorndijk (Read/46), Hilton; Van Duijl, De Haan (Nazih/82), Taha (Antonioli/86); Wouter, Blommestijn (Zonneveld/86), Maloney (Blom/82)

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]