Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Mensen met beperking genieten op het Amstelmeer: "De golven zijn rustgevend"

11 juni 2022, 19.30 uur · Door Jeroen Langenhof

Idealere omstandigheden waren vandaag bijna niet denkbaar: met een heerlijk zonnetje en een windkracht 4 tot 5 ging vandaag een groep van zo'n dertig mensen met een beperking het Amstelmeer op voor een zeiltocht. Het uitje, dat wordt georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Team Sportservice, is vooral bedoeld om de deelnemers een mooie dag te bezorgen, maar ook om ze een klein beetje de kneepjes van de zeilkunst bij te brengen. 

Mensen met een beperking genieten op het Amstelmeer - NH Nieuws

Voor de jaarlijkse zeiltrip, die vanwege corona de afgelopen twee jaar niet door kon gaan, kunnen mensen met een beperking zich aanmelden. Dit keer was de belangstelling zo groot dat er door de organisatie geselecteerd moest worden: mensen die nooit eerder mee waren geweest, kregen nu voorrang. Uiteindelijk werden de uitverkorenen verdeeld over drie zogeheten B2 sloepen: tweemasters die door de marine ook wel als roeiboot worden gebruikt. 

Quote

"Allemaal blije gezichten, daar gaat het om"

wico stam, schipper

De deelnemers genieten zichtbaar met volle teugen van de boottocht. "Het water en de golven vind ik altijd rustgevend", zo vertelt Monique Engel. "Ik kamp met epilepsie en dan is dit een fijne afleiding." Ook Martijn kan het tripje wel waarderen. "Zeeziek word ik niet", meld 'ie met een brede grijns. "En het grote voordeel is dat je op zo'n dag als vandaag heel snel bruin wordt!"

Schipper Wico zorgt ervoor dat de sloep, ondanks de windkracht 4 tot 5, niet al te schuin gaat. "Want het moet niet zo zijn dat mijn gasten gaan roepen dat ze bang zijn." Dat lukt overigens uitstekend: de passagiers beleven een heerlijke dag, zo constateert ook schipper Wico tevreden. "Ik zie allemaal blije gezichten, daar gaat het om."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]