Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Zeeleeuw geboren in Artis

11 juni 2022, 07.43 uur · Aangepast 13 juni 2022, 14.58 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Artis / Edwin Butter

Dierentuin Artis heeft er een Californische zeeleeuw bij. Afgelopen donderdag is er in het binnenverblijf een jong geboren.

Moeder en jong maken het volgens de dierentuin goed. Het gaat om een mannetje, dat zelf zal beslissen wanneer hij naar buiten gaat. "Het jong probeerde vandaag al even naar buiten te gaan, maar daar was moeder het nog niet mee eens", liet Artis gisteren weten.

Zeeleeuwenpups kunnen meteen na de geboorte nog niet zwemmen. Ze leren dit van de oudere dieren uit de groep. De zeeleeuw zal pas voor bezoekers te zien zijn als hij zelf besloten heeft buiten te komen en ook niet meer door zijn moeder wordt tegengehouden. 

Mannelijke zeeleeuwen kunnen in het voortplantingsseizoen geluid maken. Het was een van de redenen om twee andere zeeleeuwen te verplaatsen. Een woordvoerder van Artis liet een paar jaar geleden weten dat mannelijke zeeleeuwen 'steeds een periode' blijven, en daarna naar een andere plek gaan. Van nature zouden ze buiten het voortplantingsseizoen ook niet constant bij een vrouwengroep blijven. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]