Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Twee tiebreaks kosten sterk spelende Tallon Griekspoor de kop in Rosmalen

9 juni 2022, 14.59 uur · Aangepast 10 juni 2022, 15.21 uur · Door Stephan Brandhorst

Tallon Griekspoor bood in de tweede ronde op de ATP-tour van Rosmalen flinke tegenstand aan Félix Auger-Aliassime, maar is uitgeschakeld. De 25-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep moest in twee sets 7-6 (2), 7-6 (5) de overwinning laten aan de als tweede geplaatste Canadees.

Tallon Griekspoor op het grastoernooi in Rosmalen - Orange Pictures

In de eerste set waren Griekspoor en Auger-Aliassime behoorlijk aan elkaar gewaagd. Griekspoor kon goed mee komen met de nummer negen van de wereld, die erg sterk serveerde. De tennissers hielden telkens hun servicegame waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Een stabiel spelende Auger-Aliassime trok die over de streep: 6-7 (2).

In de tweede set was het spelbeeld hetzelfde. Griekspoor slaagde erin om bij te blijven bij de 21-jarige Canadees en dat terwijl gras niet zijn favoriete ondergrond is. In de laatste game sleepte Griekspoor met een ijzersterk optreden een tiebreak uit het vuur. Daarin legde de Nieuw-Venneper de Canadees het vuur aan de schenen, maar de als tweede geplaatste Auger-Aliassime was opnieuw te sterk in de tiebreak: 6-7 (5)

Tekst loopt door onder de tweet.

In de eerste ronde versloeg Griekspoor de Sloveen Aljaz Bedene in twee sets: 7-5, 7-5. In aanloop naar Wimbledon speelt Griekspoor nog wedstrijden in Halle (Duitsland) en Mallorca (Spanje). Het toernooi van Wimbledon begint op 27 juni in Londen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]