Ga naar Content

Medewerkers gemeente Zandvoort met dood bedreigd tijdens inloopavond over parkeerbeleid

Bewoners van Zandvoort zijn niet te spreken over het nieuwe parkeerbeleid dat per 1 juli geldt. Tijdens een inloopavond gisteravond konden bewoners voor de tweede keer vragen stellen over het beleid, maar de bijeenkomst liep al snel uit de hand. De sfeer werd 'grimmig en chaotisch' en medewerkers van de gemeente zijn zelfs fysiek lastiggevallen en met de dood bedreigd.  

Foto: NH Nieuws

De gemeente Zandvoort worstelt al jaren met het parkeerbeleid. Met verschillende betrokken partijen als bewoners, ondernemers en toeristen bleek het niet eenvoudig om tot een oplossing te komen voor iedereen.

Door per 1 juli betaald parkeren in te voeren in de hele gemeente (bewoners krijgen een parkeervergunning), hoopt het college de parkeerproblemen in wijken als Oud-Noord en Nieuw Noord tegen te gaan. 

Oproep

Ben jij het niet eens met het parkeerbeleid of was je aanwezig bij de vergadering gisteravond? Dan komen we graag met je in contact. Stuur een mail naar [email protected] of app naar 06-30093003

Maar een deel van de bewoners vreest juist dat met het nieuwe beleid dagjesmensen en toeristen in woonwijken gaan parkeren, waardoor de parkeerdruk in wijken zal toenemen. Inwoners van Zandvoort vrezen ook dat er files in woonwijken zullen ontstaan. Ze denken dat het parkeertarief van 3,50 in woonwijken, versus 2,50 op parkeerterrein De Zuid en boulevard Paulus Loot, mensen niet zal weerhouden van het parkeren in woonwijken.

"Dit is ontoelaatbaar en onacceptabel gedrag"

David Moolenburgh

Volgens burgemeester Moolenburgh is het prima om het niet met elkaars eens te zijn. Maar over de manier waarop de bijeenkomst gisteravond verliep, is hij niet te spreken. 

"Je kunt het niet eens zijn met het beleid en vragen hebben over de uitvoering, maar dit is ontoelaatbaar en onacceptabel gedrag. Ik keur dit ten zeerste af. Zo gaan we in Zandvoort niet met elkaar om", aldus de burgemeester op Facebook

Op dinsdag 14 juni staat er nog een inloopmoment gepland. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]