Ga naar Content

Volendamse Melanie Jonk (28) zet Ziggo Dome op z'n kop: "Helemaal te gek!"

Ze is nog geen dertig jaar en toch stond de Volendamse Melanie Jonk gisteren al met haar band in het voorprogramma van Eric Clapton. "Het publiek shazamde onze nummers", vertelt Melanie enthousiast. Vandaag mag de band Mell & Vintage Future nog een keer de avond openen in het Ziggo Dome: "Dat geeft een onwijze kick!"

De Volendamse Mell staat vanavond weer op de planken van het Ziggo Dome - Foto: aangeleverd

De eerste avond was naar eigen zeggen 'helemaal te gek'. Het was voor de kleindochter van Piet Veerman, zanger en gitarist van band The Cats, een droom die uitkomt. "Wat ik heel fijn vind, is dat het publiek wat naar Eric Clapton komt echte muziekliefhebbers zijn." Hoewel ze in het voorprogramma staat, heeft Melanie Eric Clapton zelf nog niet gesproken. "Ik heb stille hoop dat het vandaag nog gaat gebeuren."

Groot

De Volendamse was vlak voor het optreden vooral bezig met het kastje van het geluid, of ze alles goed kon horen. "Ik ben gefocust op de show", vertelt Melanie. Ze keek in het begin zoveel naar de vloer, dat de 28-jarige de meerdere hoge ringen met publiek totaal vergat. "Ik werd me tijdens de show bewust hoe groot het Ziggo Dome was." 

Hieronder is een stukje van Mell & Vintage Future te zien, gisteren in het Ziggo Dome. Tekst gaat door onder de video.

De Volendamse zingt uit volle borst in een vol Ziggo Dome - Melanie Jonk

Een jonge vrouw uit het vissersdorp, hoe komt zij in het voorprogramma van Eric Clapton terecht? "Er kwam een plekje vrij", legt Melanie uit. De artiesten zitten beiden bij platenlabel Mojo. De organisatie heeft een aantal bandjes gepitcht als voorprogramma. "Ze hebben ons uitgekozen. Dat maakt het wel extra bijzonder."

Als Volendammers komen kijken, 'zien ze nu wat heel anders' dan vroeger. Volgens Melanie denken veel dorpsgenoten nog steeds aan het meisje in de kroeg van tien jaar geleden. "Ik hoop dat ze komen kijken", zegt ze dan ook vol overtuiging. De nuchtere 28-jarige vindt het 'het gaafst om eigen liedjes te zingen voor eigen publiek'.

Groot dromen

Melanie hoopt dan ook dat ze ooit zelf de hoofdact gaat worden. "Ik merk wel dat we steeds stapjes zetten, steeds net iets beter willen worden. Dat valt op bij de mensen. Ik denk dat we het heel goed doen. We stonden eerst voor vier mensen te spelen, nu hebben we zalen waar 300 mensen op af komen." Vanavond staan er in de Amsterdamse Ziggodome iets meer muziekliefhebbers voor haar neus.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]