Ga naar Content

Geweldsexplosie in volle kroeg Egmond aan Zee: meerdere mensen geschopt en geslagen

In een kroeg in Egmond aan Zee zijn vorige maand meerdere mensen zwaar mishandeld. Het zou een ruzie zijn geweest tussen twee vriendengroepen. "Eentje was zo bezopen dat hij vrouwen lastigviel", aldus een omstander uit het dorp tegen NH Nieuws. De politie is op zoek naar getuigen.

Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Het gebeurde in de nacht van zaterdag 14 mei op zondag 15 mei - de avond van Egmond Proeft - in één van de cafés in de Zuiderstraat in het kustdorp. Rond 01.40 uur komt er een melding binnen bij de politie van een vechtpartij. 

Als de agenten aankomen, blijkt een aantal mensen te zijn geschopt en geslagen. Ondertussen rennen meerdere personen weg. De groep gewonde dertigers, afkomstig uit de gemeenten Bergen, Dijk en Waard en Schagen, verklaart 'uit het niets' te zijn aangevallen die nacht. 

'Dit ging veel te ver'

Op straat worden ze gecontroleerd door het ambulancepersoneel en een aantal is overgebracht naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen. De politie is op zoek naar getuigen van de geweldsexplosie.

Iemand die er die avond bij was stelt tegen NH Nieuws dat de personen zeker niet 'uit het niets' werden aangevallen. Één zou bijvoorbeeld beschonken zijn en viel andere mensen lastig. "Maar dit ging veel te ver", zegt de bron over de mishandelingen. 

De politie vraagt mensen die iets weten zich te melden

Heb jij tips over dit verhaal? Mail dan naar [email protected].