Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Gewonde na schietpartij Dijkmanshuizenstraat in Amsterdam-Noord

8 juni 2022, 07.28 uur · Aangepast 8 juni 2022, 09.44 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Op de Dijkmanshuizenstraat in Noord is vanochtend een man gewond geraakt bij een schietpartij. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie zoekt op dit moment naar vermoedelijk twee verdachten.

De schoten werden gehoord rond 06.30 uur in de ochtend. De man die gewond is geraakt is aanspreekbaar nadat hij met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er vermoedelijk twee verdachten op een scooter gevlucht. Die zijn nog niet gevonden.

De politie zoekt deze twee mogelijke daders in de omgeving van de straat in Noord. De straat is afgezet voor verder onderzoek. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

Het is niet de eerste keer dat er een schietpartij is op de Dijksmanshuizenstraat. In 2020 en 2021 vonden er verschillende schietpartijen en explosies plaats in de straat. Doordat de incidenten een gevaar opleverden voor de veiligheid van omwonenden werd cameratoezicht ingezet en werd meer toezicht door politie en buurtteams ingevoerd.

schietpartij noord ochtend beelden - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]