Ga naar Content

Pinksterkermis 't Veld in volle gang: "Voor iedereen organiseren we iets!"

't Veld staat vier dagen lang in rep en roer: de Pinksterkermis is weer in het dorp. Er zijn weer veel attracties, er is een tienkamp, je kan meedoen met kratstapelen en er is een wielerronde. De regen die om de hoek komt kijken slaat de bewoners niet uit het veld.

Ronde 't Veld. - NH Nieuws

"Ja, goed gedaan man", zegt een trotse moeder die meedoet aan de Dikke Banden Race. Een andere kleine jongen met een loopfiets mocht zijn medaille bij de finish ophalen.

"We willen voor iedereen wat organiseren", zegt Sven Baas van Pinkstercomite 't Veld. "Daarom hebben we verschillende activiteiten georganiseerd, zoals deze wielerronde. Van piepjong tot semi-professioneel, iedereen mag meedoen." 

Attracties en gezelligheid

De één maakt op de kermis vooral gebruik van de attracties. "Ik heb veertig muntjes gekocht", zegt een jonge kermisganger in een botswagentje, die daar de rest van de dag vertoeft.

Voor de ander zijn het de sociale contacten die dit het feest van het jaar maakt. "Kermis is gewoon hét moment om die oude vriend weer eens tegen het lijf te lopen, of je oude buurvrouw waar je vroeger naast woonde", vertelt een dorpsbewoner enthousiast.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]