Ga naar Content

Trekkers gaan vol gas op Trekkertrek: "Meedoen is leuk, maar gaan voor winst"

Het is nog vroeg als de eerste trekkers arriveren aan de Hoornseweg in Middenmeer. Trekkertrek kan, na twee lange corona jaren, eindelijk weer van start gaan. Helaas zonder zon, maar dat weerhoudt bezoekers er niet van om een kijkje te nemen bij het spectaculaire evenement. 

Trekkertrek in Middenmeer - Foto: NH Nieuws

Met een trekker en sleepwagen zo ver mogelijk zien te komen op een honderd meter lange baan, dat is de bedoeling van Trekkertrek. Een traditie waar veel boeren uit de Noordkop maar wat graag aan meedoen.

"Het is een dag waarbij de gemiddelde agrariër zijn krachten kan laten zien", vertelt Bart Hotting, voorzitter van Agrarische Jongeren Wieringermeer.

Voor Trekkertrek worden dan ook de mooiste, grootste, zwaarste en soms zelfs oudste trekkers uit stal gehaald. NH Nieuws was aanwezig bij het evenement.

Tekst gaat door onder de video. 

Veel spectakel bij Trekkertrek in Middenmeer - NH Nieuws

Modder

Hoewel het weer niet optimaal was, merkten de deelnemers daar weinig van op de baan. Trekkers bleven tussen de ritten door de baan glad schuiven en de echte modder was dan ook vooral náást de baan te vinden. Dit zorgde ervoor dat de tactiek niet aangepast hoefde te worden, namelijk: "heel veel gas geven", aldus een enthousiaste deelnemer. 

Na alle onderdelen verplaatsen de deelnemers en bezoekers zich naar de feesttent en is het tijd voor ontspanning. "Straks weer een biertje en dan is het weer helemaal voor elkaar", besluit een deelnemende boer. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]