Ga naar Content

Verrassing jarige 'held' Texel Airport valt in het water: Ed blijft met tweehonderd gebakjes zitten

Het zou vandaag een heel spektakel moeten worden op Texel. Ter ere van de verjaardag van Ed de Bruijn, havenmeester van Texel Airport, was het de bedoeling om hem te verrassen met meer dan tachtig vliegtuigen uit heel Nederland. Helaas gaat dat feest niet door vanwege het slechte weer. Ed en zijn zoon Mike kochten tweehonderd gebakjes om de vliegers te bedanken, maar daar blijven ze nu mee zitten. 

Ed de Bruijn op zijn 'bescheiden' verjaardagsfeestje - Foto:

"Er is wel één dappere piloot onderweg van Breda naar Texel", ziet initiatiefnemer en piloot Frank de Jong op zijn scherm. "Die zal wel erg zin hebben in een gebakje."

Toch valt dat ene vliegtuigje een beetje tegen. De Jong hoopte De Bruijn te trakteren op meer dan tachtig vliegtuigen op 'zijn' Texels Airport. "Er hadden zich 86 piloten aangemeld", vertelt hij. Maar de meesten hebben moeten afzeggen vanwege het slechte weer. "Vooral rondom Texel is het gewoon niet vliegbaar", licht De Jong toe. "De wolken hangen veel te laag en er zijn te veel buien."

Ook de situatie in Rotterdam speelt een rol volgens Frank. Daar is gisteren een vliegtuig met twee personen gecrasht in het water bij de haven. De inzittenden zijn nog niet gevonden. De hulpdiensten gaan uit van een noodlottig ongeval. De kans dat de twee het hebben overleefd is 'eigenlijk nihil', vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen de NOS.

Waar is het feestje?

Ondanks alles baalt de jarige job als een stekker. Toch snapt hij dat de piloten het risico om naar Texel te vliegen niet nemen. "Ik zit al vijftig jaar in het vak en weet als geen ander hoe afhankelijk je bent van het weer", vertelt Ed aan NH Nieuws. "Ik wil niet dat iemand een risico neemt, omdat ik nou eenmaal jarig ben."

"Ed staat daar toch met z'n tweehonderd gebakjes. Gelukkig zijn ze nog wel even houdbaar"

Frank de jong, initiatiefnemer

"Het is al een hele eer dat ze überhaupt met z'n allen van plan waren om hierheen te vliegen om te checken of ik wel echt zeventig ben geworden", aldus Ed. Ondanks deze domper gaat hij er toch nog een mooie dag van maken vandaag, en het grote feest komt dan later wel een keer. "Ik vergeet die mensen niet en zij vergeten mij niet."

Lees ook

Frank heeft er alle vertrouwen in dat in de loop van de week de verjaardagsvisite de weg naar het waddeneiland weet te vinden. Met het vliegtuig als het weer het toelaat, of anders met de auto. "Want Ed staat daar toch met z'n tweehonderd gebakjes. Gelukkig zijn ze nog wel even houdbaar", lacht Frank. "En anders eet hij ze zelf wel op, want Ed houdt ook wel van een taartje."

Het gezicht van het vliegveld

Formeel is Ed al met pensioen en heeft zijn zoon Mike hem inmiddels opgevolgd als directeur van Texel Airport. Toch is vader Ed met grote regelmaat nog in de verkeerstoren te vinden om piloten binnen te loodsen of te helpen vertrekken.

Ed wordt geprezen voor zijn gastvrijheid en is al tientallen jaren het gezicht van het Texelse vliegveld.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.