Ga naar Content

Toosif en Zein willen polarisatie tegengaan: "De gewone gesprekken zijn het belangrijkst"

Toosif Ahmed en Zein Malik van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap staan bij het Stadsplein in Amstelveen met een heel simpel verzoek: 'stel me een vraag'. "Door het gesprek aan te gaan willen wij polarisatie tegengaan", zegt Toosif met een bord in zijn hand.

Ik ben een moslim stel mij een vraag - NH Nieuws

Ik ben moslim, stel me een vraag, staat op hun bord geschreven. "We merken dat mensen het moeilijk vinden om het gesprek aan te gaan met moslims, wij willen dat doorbreken."

Al snel kwamen de winkelende voorbijgangers bij Toosif en Zein langs. Simpele vragen over waarom ze dit doen, tot persoonlijke vragen of ze wel eens te maken hebben met discriminatie. "Juist die persoonlijke vragen zijn belangrijk", zegt Toosif. "Het laat zien dat je elkaar wilt begrijpen."

Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

Beide heren zijn deel van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Dit is een stroming binnen de Islam die zich vooral richt op naastenliefde. "Islam betekent ook vrede", zegt Toosif. "De media richt zich soms veel op de juist extreme geloofsbetuigers", legt Zein Malik uit aan twee geïnteresseerde voorbijgangers, "maar dat vertelt niet het hele verhaal."

Toosif en Zein zijn de hele dag nog druk bezig geweest met het beantwoorden van allerlei vragen. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]