Ga naar Content

Ajax-target Steven Bergwijn helpt Oranje aan eclatante overwinning op België

Voor het eerst in 25 jaar heeft het Nederlands elftal gewonnen van de Rode Duivels. In Brussel maakte Oranje korte metten met België: 1-4. Amsterdammer Steven Bergwijn, die in de belangstelling staat van Ajax, maakte het openingsdoelpunt bij het Nations League-duel.

Steven Bergwijn viert zijn doelpunt met Denzel Dumfries (l) en Steven Berghuis (r) - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Zonder Jerdy Schouten en Bruno Martins Indi werd België vooral na rust volledig van de mat gespeeld. Ajacieden Daley Blind, Jurriën Timber, Davy Klaassen en Steven Berghuis hadden daar een groot aandeel in met een basisplaats.

Vooral Blind liet zich gelden met twee assists. Hij bereidde de 0-3 en 0-4 voor. Depay (twee keer) en Denzel Dumfries waren naast Bergwijn de doelpuntenmakers in het Koning Boudewijnstadion. Michy Batshuayi scoorde in blessuretijd tegen.

Oranje, dat na de eerste wedstrijd direct bovenaan staat, speelt woensdag een uitwedstrijd tegen Wales. Volgende week zaterdag is Polen de tegenstander en op dinsdag 14 juni wacht Wales (thuis) opnieuw. Alle vier de duels tellen voor de groepsfase van de Nations League.

Opstelling Oranje: Cillessen; Timber, Van Dijk, Aké (Van Ligt/74); Dumfries, Klaassen, Berghuis (Koopmeiners/83), De Jong, Blind; Bergwijn, Depay

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]