Ga naar Content

Belg opgepakt in verband met dode man op Amsterdamse gracht, slachtoffer is 22-jarige Brit

De man die dinsdagnacht om het leven is gebracht en werd gevonden in een portiek aan het Singel in Amsterdam is een 22-jarige Brit. In verband met deze zaak heeft de politie zojuist bekend gemaakt dat er een verdachte is aangehouden, het gaat om een 22-jarige Belg.

Foto: Inter Visual Studio / Robby Hiel

Het lichaam van de man werd dinsdagnacht rond 03.30 uur gevonden door een passant. Deze getuige, die AT5/NH Amsterdam heeft gesproken, vertelde dat het slachtoffer onder het bloed zat.  Omwonenden lieten weten dat het slachtoffer waarschijnlijk aan de overkant van de gracht gewond is geraakt en dat hij daarna naar richting de portiek is gelopen. De politie kan dat niet bevestigen en laat weten dat het onderzoek nog gaande is.

De politie maakte eerder bekend dat de man rond 02.15 uur nog in de omgeving van de Korte Nieuwedijk / Spuistraat / Singel / Amsterdam CS had gelopen. Hij is dus in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 02.15 uur en 03.30 uur om het leven gebracht.

Vanwege de verwondingen van de toerist denkt de recherche dat diegene die hem om het leven bracht onder het bloed moet hebben gezeten. De politie heeft naar aanleiding van het onderzoek een verdachte aangehouden, een 22-jarige Belg. De verdachte is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte blijft in ieder geval nog veertien dagen vastzitten.

De recherche is nog op zoek naar een bebloede winterjas die de verdachte waarschijnlijk aan had en een tas die hij om had. Uit onderzoek is gebleken dat de tas van de man in de ochtend van woensdag 1 juni op het Stationsplein heeft gelegen.

Bekijk de winterjas en tas hieronder: 

De sweater die de politie zoekt - Foto: Politie Amsterdam

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]