Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Laren en Blaricum nemen afscheid van Willibrord Frequin: "Een kwajongen met een goed hart"

2 juni 2022, 17.51 uur · Aangepast 3 juni 2022, 06.46 uur · Door Jeroen Langenhof

Met een indrukwekkende plechtigheid in de Sint Jans-basiliek in Laren namen familie, vrienden en oud-collega's vandaag afscheid van Willlibrord Frequin. De televisie-icoon overleed vorige week op tachtig jarige leeftijd aan de gevolgen van vasculair parkinsonisme en hartfalen. Na de dienst werd Frequin via een erehaag uitgeleid.

Afscheid van Willibrord Frequin in de Sint Jans-baseliek in Laren - NH Nieuws

Buiten bij de basiliek waren tientallen buurtgenoten en belangstellenden toegestroomd om Frequin de laatste eer te bewijzen. De meesten van hen zijn op zekere leeftijd en hebben de tv-carriere van Frequin van begin tot eind meegemaakt.

"Je bent er toch mee opgegroeid", zo vertelt een buurtbewoner. "Ik vond het van huis uit een kleurrijk figuur. Iemand die het nieuws opzocht maar het zelf ook maakte." Ook een oudere dame zegt te hebben genoten van zijn televisie-optredens. "Beetje jongensachtig was 'ie, dat vond ik wel leuk. Een kwajongen maar met een goed hart."

Veel bekende Nederlanderes bij de plechtigheid

De plechtigheid werd bijgewoond door veel bekende gezichten, zoals oud-Brandpunt collega Fons de Poel, Johnny de Mol, Ruud de Wild, Henny Huisman en ook zangeres Mariska van Kolck, die zelf zo'n dertig jaar warme banden onderhield met Frequin. "Wij waren hele goede maatjes. En als je elkaar zo goed kent, worden die gesprekken steeds mooier, emotioneler, diepgaander. Maar ook de lach wordt steeds groter."

Quote

"Hij heeft de Willibrord-manier geïntroduceerd. Hij was brutaal, heel direct"

Henny huisman

Volgens Henny Huisman kunnen we Frequin herdenken als een tv-maker die zijn eigen genre uitvond. "Hij heeft de Willibrord-manier geïntroduceerd. Hij was brutaal, heel direct. Als 'ie je niet mocht, liet hij dat ook gewoon merken." Een dame uit het publiek herinnert Frequin vooral van zijn stamkroeg Moeke Spijkstra in Blaricum. "Als hij er was, was het één en al gezelligheid. Schik maken met de mensen met dat ondeugende gezicht van 'm."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]