Start van hoofdcontent

HUIZEN

nl

Rob en Chantal herdenken dochter Elynn (5) op Alpe d'Huez: "Dichterbij de hemel kom je niet"

2 juni 2022, 13.52 uur · Aangepast 2 juni 2022, 16.16 uur · Door Sjoerd Stoop

Een emotionele reis met veel tranen, maar het geeft ze wel kracht: Huizers Chantal en Rob van den Brink herdenken deze week hun aan kanker overleden dochter Elynn. Dat doen ze samen met hun andere dochter Aimée op de Franse berg Alpe d'Huez, waar honderden fietsers en wandelaars zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. De mooie herinneringen aan hun dochter en zusje komen boven, maar het verdriet komt er deze dagen extra uit. Ook biedt het ze ook troost: "We kunnen nu echt een hele week met haar bezig zijn."

Foto: Elynn Alpe d'Huzes - NH Nieuws

Toen dochter Elynn twee jaar was, werd bij haar een kwaadaardige hersentumor ontdekt. Een lange onzekere en verdrietige tijd volgde. 

Maar tussen al het verdriet zaten ook veel mooie herinneringen. Toen Elynn vijf jaar was deed moeder Chantal een oproep om Elynn een kaartje te sturen om haar een hart onder de riem te steken. Een oproep die de brievenbus liet overstromen. 

Chantal herinnert zich dat er zo'n 5.000 kaarten binnenkwamen. En ze heeft ze allemaal gelezen. "Het waren stuk voor stuk prachtige teksten. Het gaf mij echt steun om die allemaal te ontvangen." Elynn, die door een verlamming alleen nog haar armen kon bewegen, vond de kaarten zelf ook 'geweldig'. Drie maanden na de actie overleed ze. 

Veel steun

Deze week loopt vader Rob van den Brink mee met de Alpe d'HuZes. De inzamelingsactie biedt de ouders enorm veel steun. Met een groot spandoek zijn zij naar Frankrijk afgereisd.  "Het is ontzettend mooi om nu echt met haar bezig te zijn. Thuis gaat het leven toch gewoon door." 

NH Nieuws-verslaggever Carolien Hensbergen maakte een emotionele reportage met Rob en Chantal. Bekijk de video hier. 

Aan kanker overleden Huizense Elynn (5) herdacht op Alpe d'Huez - NH Nieuws

Moeder Chantal en vader Rob halen herinneringen aan hun dochter op: Elynn genoot enorm van het leven. Chantal: "Ze stapte als eerste elke ruimte binnen." "'Hier ben ik', riep Elynn vaak", vult vader Rob aan. Vaak gevolgd door haar favoriete zin: 'jij bent lief'. "Dat was echt haar zinnetje", zegt Chantal ontroerd. 

Drie keer naar boven 

Vader Rob hoopt drie keer naar boven te kunnen lopen. "Het wordt een uitdaging, maar ik ga ervoor", zegt hij met een lach en een traan. Eerder heeft hij de berg al met de fiets beklommen. Bij de negende bocht hangt het spandoek voor Elynn. "Elke keer als we die zien, denk ik: Ja dat is mijn dochter", zegt Chantal vol trots.

Huizen hofleverancier van deelnemers Alpe d'HuZes

Uit cijfers van Stichting Alpe d'HuZes blijkt dat van het totaal aantal deelnemende Noord-Hollanders (661) een groot deel (62) uit Huizen komt. Huizen staat hiermee in de provincie op de tweede plek. Niet geheel onverwachts komen de meeste deelnemers uit Noord-Holland uit Amsterdam (124). In totaal doen er 4720 mensen met de inzamelingsactie mee. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]