Ga naar Content
West-Friesland

Opnieuw drugsafvaldumping aan het Leekerpad: "Wie ruimt het dit keer op?"

31 mei 2022, 15.32 uur · Aangepast 29 november 2022, 11.41 uur
Door: Chantal Bos · Foto: Hoorn Lokaal

Al twee weken lang ligt er gedumpt drugsafval aan het Leekerpad bij Wognum. Tweemaal eerder dit jaar gebeurde het ook al en bleef het afval liggen, omdat het op de grens tussen de gemeenten Hoorn en Medemblik ligt. "Welke gemeente gaat hier handhaven?", wil raadslid John Halsema van Hoorn Lokaal dan ook weten. 

Bij de eerste dumping bleek dat het terrein op de grens tussen Hoorn en Medemblik ligt, en ontstond er verwarring over wie het moest gaan opruimen. De gemeente Medemblik kwam toen in actie om het afval weg te halen.  

"Wij hebben het nu zelf drie keer waargenomen, maar ik vermoed dat het wel vaker het geval is. Het is een 'aantrekkelijke plek'. Ver weg van de bewoonde wereld, waar je je troep – en ook drugsafval – blijkbaar ongezien kunt dumpen", zegt René Assendelft, fractievoorzitter van Lokaal Hoorn. "Het is een ingewikkelde situatie, de gemeentegrens loopt door dat gebied."

Extra controle?

Hoorn Lokaal stelt daarom vragen aan het college. Ten eerste wie er verantwoordelijk is voor het opruimen ervan en of er daarover afspraken tussen de buurgemeenten zijn gemaakt. "Na drie dumpingen mag je aannemen dat deze plek extra wordt gecontroleerd. En als er wat ligt, dat er snel actie wordt ondernomen. Helaas moet de gemeente dat doen, uiteraard liever de 'daders'", aldus Assendelft. Ook wil de partij weten of de afvalresten van de dumpingen onderzocht zijn om de herkomst ervan te achterhalen. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]