Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Terugkijken: Schipholbaas Benschop op het matje in de Tweede Kamer om chaos

31 mei 2022, 18.00 uur · Aangepast 31 mei 2022, 20.57 uur · Door Doron Sajet

De baas van Schiphol, Dick Benschop, was in de Tweede Kamer om tekst en uitleg te geven over de aanhoudende chaos op de luchthaven. De Kamer eist van Benschop dat hij orde op zaken stelt en ervoor zorgt dat de problemen voor de zomer zijn afgenomen. De hoorzitting is hier terug te kijken. 

Directeur Dick Benschop van Schiphol - Schiphol

Naast Benschop was ook Joost van Doesburg van vakbond FNV uitgenodigd. De luchthaven en de bonden zijn in overleg over betere arbeidsvoorwaarden voor het personeel. FNV wilde dat er morgen een akkoord ligt, anders volgen er stakingen. De Kamer wil weten of dat akkoord er al is.

Akkoord bereikt

Tijdens de vergadering werd duidelijk dat de luchthaven 'op hoofdlijnen' een akkoord heeft bereikt met vakbond FNV over de werkomstandigheden en lonen van het personeel. De details van het akkoord worden morgen bekend gemaakt, maar duidelijk is dat het om een breed pakket aan afspraken gaat. 

Sinds de meivakantie is het dagelijks heel druk op Schiphol. De oorzaak is een personeelstekort in combinatie met een overweldigend groot verlangen van reizigers om op vakantie te gaan.

De hoorzitting is hieronder terug te kijken

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]