Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: Sjiekere stoelen in KLM's Comfort Class

KLM introduceert een nieuwe klasse in haar Boeing 777's en 787's. De Premium Comfort Class heeft bredere stoelen, met meer beenruimte, voetenbankjes en rugleuningen die wat verder naar achter kunnen. De eerste vliegtuigen worden binnenkort al voorzien van de nieuwe tussenklasse.

Veel luchtvaartmaatschappijen, zoals Lufthansa, Air France, Delta en Singapore Airlines vliegen al jaren met zo'n Premium Comfort-klasse. Wie bij KLM meer wilde dan Economy moest ofwel diep in de buidel tasten voor de Business Class of veel te veel betalen voor Economy Comfort, dat neerkomt op Economy-stoelen met wat meer beenruimte.

De eerste vliegtuigen die een Premium Comfort Class krijgen, zijn de Boeing 787-10 Dreamliners. Daarna volgen de 787-9's, de Boeing 777-200's en 777-300's, meldt Luchtvaartnieuws.nl. Premium Comfort is uitsluitend bedoeld voor de vloot die lange afstanden aflegt.

Opfrisbeurt

De Airbus A330's en de toestellen van KLM die de kortere afstanden vliegen worden niet uitgerust met de nieuwe tussenklasse. De A330's worden al over een paar jaar uitgefaseerd. De Boeing 777's krijgen een extra opfrisbeurt. In die toestellen worden ook de Business Class-stoelen vernieuwd.

Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt voortaan iedere eerste en derde woensdag van de maand op het televisiekanaal van NH uitgezonden, om 17.20 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).