Ga naar Content

3D-kunstwerken op Purmerendse Koemarkt moeten fietsers laten afstappen

Vier 3D-kunstwerken moeten er voor zorgen dat het voetgangersgebied op de Koemarkt de komende maanden ook echt fietsvrij blijft. Handhaving begint twee weken met waarschuwen. Daarna zullen er ook echt boetes worden uitgedeeld.

Foto: Regio Purmerend

Graffiti-artiesten Jan Stel en Arjan Jansen zijn sinds gisteren bezig met de eerste tekening. Op iedere hoek van de Koemarkt zal over ongeveer twee weken een kunstwerk van het duo pronken, zo schrijft Regio Purmerend. Onder schildering komt de #ikfietsnietopdekoemarkt te staan.

Aan die hashtag is ook een leuke winactie verbonden. Iedereen die een ludieke foto met één van de kunstwerken maakt en deze met #ikfietsnietopdekoemarkt op Facebook of Instagram plaatst, maakt kans op een cadeaubon die kan worden besteed op de Koemarkt.

Vervagen 

De kunstwerken worden gemaakt met spuitbussen acrylverf. De 3D-schilderingen zullen uiteindelijk vervagen. Na een aantal maanden verwijdert de gemeente de restanten van de schilderingen.

Het creatieve initiatief om zo het terassengebied veilig en fietsvrij te krijgen is geïnitieerd vanuit het overleg tussen BIZ Koemarkt en Horeca Ondernemers Purmerend. En vervolgens opgepakt door het programma Binnenstad. Ook al is de Koemarkt voetgangersgebied, gebeurt het nog te vaak dat fietsers en brommers door het bedienend personeel en bezoekers rijden. Soms met gevaarlijke situaties tot gevolg.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]