Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Keeper Calvin Raatsie vertrekt bij Jong Ajax en tekent drie jaar bij FC Utrecht

27 mei 2022, 16.15 uur · Aangepast 27 mei 2022, 16.29 uur · Door Edward Dekker

Na negen jaar Ajax kiest Calvin Raatsie voor een nieuw avontuur bij FC Utrecht. De 20-jarige doelman had een aflopend contract in Amsterdam en tekent in de Domstad een verbintenis voor drie seizoenen. 

Calvin Raatsie - Pro Shots / Marcel van Dorst

Dit seizoen stond Raatsie twaalf wedstrijden onder de lat bij Jong Ajax. Drie keer nam trainer Erik ten Hag hem mee als wissel bij Ajax 1 maar tot speelminuten kwam hij niet. 

"Calvin is een keeper met potentie", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. "In de jeugd heeft hij altijd op Nederlands topniveau gekeept en bovendien heeft hij internationale ervaring opgedaan in diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen en in de UEFA Youth League. We zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze A-selectiekeepers."

Bij FC Utrecht moet Raatsie de concurrentie aan met Fabian de Keijzer die na de winterstop een basisplaats veroverde. In de eerste seizoenshelft verdedigde Maarten Paes het doel, maar hij werd tussentijds verhuurd aan FC Dallas. Paes keert terug uit Amerika en heeft nog een contract voor één jaar.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]