Ga naar Content

Skûtsje met 16 opvarenden omgeslagen op Eemmeer, Gooise reddingsdiensten opgeroepen

Een skûtsje met zestien opvarenden aan boord is vanmiddag omgeslagen op het Eemmeer. De bemanning van de KNRM reddingstations Huizen en Blaricum werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Omgeslagen Skûtsje op Eemmeer - Foto: Casper Huurdeman fotografie Baarn

In de buurt van Bunschoten-Spakenburg sloeg het vaartuig rond 13:30 om door de harde wind. Niemand raakte gewond, maar één persoon moest met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

De opvarenden zijn door passanten en een reddingsboot naar de jachthaven gebracht, waar meerdere ambulances klaarstonden. Onder de zestien opvarenden waren vier bemanningsleden, waarvan twee als laatste het zeilschip verlieten.

Het skûtsje sloeg om tijdens de jaarlijkse Zuidwal zeilwedstrijden. Daardoor waren de reddingsdiensten snel ter plaatse om hulp te bieden.

Dit weekend of volgende week wordt het schip geborgen, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht weten.  

Gooise reddingsdiensten

Ook de Gooise reddingsdiensten KNRM Huizen en Blaricum werden opgeroepen bij de reddingsactie. In een gezamenlijk bericht laten ze weten weten dat een van de Blaricumse reddingsboten al in de buurt was het evenement, dus snel ter plaatse was. 

De reddingsactie zelf verliep volgens Mark van den Brink, medewerker van de KNRM Huizen, soepel. Tijdens deze reddingsactie fungeerse Van den Brink als SAR Liaison van de Kustwacht. "Een soort ogen en oren. Iemand die alles overziet", legt hij uit.

Volgens Van den Brink kan het omslaan van zo'n zeilboot veel impact hebben. "Je moet je voorstellen dat als zo'n schip omslaat je in het zeil of in de touwen terecht kan komen, dat kan het heel heftig kan zijn. De mensen zijn vooral geschrokken. De veiligheidsregio Utrecht kijkt nog of ze behoefte hebben aan dingen als slachtofferhulp."

Bekijk hieronder hoe het schip omsloeg.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]