Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Verrassende namen in Oranje-selectie: Bruno Martins Indi en Jerdy Schouten

27 mei 2022, 12.42 uur · Aangepast 27 mei 2022, 16.28 uur · Door Stephan Brandhorst

Bondscoach Louis van Gaal heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt voor de Nations League-duels met België, Wales en Polen. AZ-verdediger Bruno Martins Indi keert na lange tijd terug en debuteert oud-Telstar middenvelder Jerdy Schouten.

Bruno Martins Indi speelde vijf jaar geleden zijn laatste interland - Pro Shots

Martins Indi maakt voor het eerst in vijf jaar deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Tijdens de WK-eindronde van 2014 speelde de 34-voudig international vrijwel alle wedstrijden. Zijn huidige teamgenoten Jordy Clasie en Owen Wijndal, die wel deel uitmaakten van de voorselectie, zijn er niet bij.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen: "Het was een persoonlijk doel van Bruno Martins Indi" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Van Telstar naar Oranje

Opvallend is de naam van Jerdy Schouten. De oud-speler van Telstar is er dus voor het eerst bij. De in Spijkenisse geboren voetballer belandde via ADO Den Haag in het seizoen '17/18 bij Telstar. Hij maakte direct indruk en vertrok na 37 basisplaatsen (4 goals) de zomer erna naar toenmalig eredivisionist Excelsior. Ook in Rotterdam werd hij basisspeler, waarna het Italiaanse Bologna hem naar de serie A lokte. Inmiddels is Schouten bezig aan zijn derde seizoen.

Oud-AZ spits Vincent Janssen (17 interlands/7 doelpunten) die tot ieders verrassing in de voorselectie belandde, is door Louis van Gaal eveneens opgeroepen. Janssen voetbalt sinds 2019 in Mexico en kwam voor het laatst in 2017 in actie voor Oranje. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]