Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Uitgefloten AZ'er Hatzidiakos zinspeelt op vertrek: "Nieuwe prikkels en omgeving goed voor mij"

27 mei 2022, 11.53 uur · Aangepast 27 mei 2022, 12.09 uur · Door Stephan Brandhorst

Het zijn moeilijke weken voor Pantelis Hatzidiakos. De centrale verdediger van AZ speelt weliswaar iedere wedstrijd, maar wordt uitgefloten door een deel van de eigen fans. "Dat doet ontzettend veel pijn, maar ik sta steeds weer op", zegt de 25-jarige Hatzidiakos.

Pantelis Hatzidiakos zet deur voor vertrek op een kier - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Ik heb de ambitie om een stap te maken", zegt Hatzidiakos nadat AZ met 2-1 verloor op bezoek bij Vitesse. De centrale verdediger is een vaste waarde bij de Alkmaarders en sinds kort ook bij de Griekse nationale ploeg. "We moeten zien wat er gaat gebeuren."

Hatzidiakos is bezig aan zijn twaalfde jaar in Alkmaarse dienst. "Voor mij zou het moeilijk zijn om AZ te verlaten, maar ik heb ook ambities als speler. Dan wil je nieuwe prikkels en een nieuwe omgeving. Ik denk dat dat heel goed voor mij gaat zijn."

Het zou dus goed kunnen dat Hatzidiakos aanstaande zondag tegen Vitesse zijn laatste wedstrijd in het AZ-shirt speelt. De Alkmaarders moeten dan aan de bak om volgend jaar in Europa actief te zijn. Gisteren verloor AZ in Arnhem met 2-1 van Vitesse waardoor alleen winst volstaat voor een plek in de tweede voorronde van de Conference League.

AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos: "Iedereen baalt" - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]