Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Kees is klaar voor Alkmaar Pride: "Maar outfit blijft geheim tot de parade"

27 mei 2022, 08.15 uur · Aangepast 27 mei 2022, 13.50 uur · Door Anne Klijnstra

In travestie is Kees Wijgergangs (51) een van de boegbeelden van Alkmaar Pride. Tijdens de grachtenparade morgenmiddag hoopt hij weer veel bekijks te trekken. "Heerlijk die interactie met de mensen aan de kant. Ik heb er echt erg veel zin in."

Kees maakt samen met Anita zijn nog geheime outfit voor de Pride - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

In en om Alkmaar is Kees bij velen beter bekend als 'Kees van de WC's'. En één keer per jaar pakt de toilet-gastheer flink uit: tijdens de grachtenparade van Alkmaar Pride is hij een van de smaakmakers. De Pride viert inmiddels haar 13e editie en elfde botenparade. Kees heeft aan bijna allemaal meegedaan.

Goed zoals je bent

Na twee jaar coronapauze kan de parade weer gehouden worden in Alkmaar. Vanaf 14.00 uur trekt een bonte stoet van zo'n vijftien boten door de binnenstad. Thema dit jaar is 'Free to be... Equality'. Iets wat Kees van harte ondersteunt: "Ik doe mee voor de lol, maar ik wil ook uitstralen dat je goed bent zoals je bent. Punt uit."

Veel wil Kees niet kwijt over hoe hij er morgen uit zal zien. "Iets met 'trots', maar ik hou het geheim." In onderstaande video proberen we een glimp op te vangen:

Tekst gaat onder video verder

Kees maakt zich klaar voor de Alkmaar Pride - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

"Lekker extravagant, helemaal te gek. Maar toch het blijst bij m'n wc'tjes"

Kees wijgergangs

Kees staat dit jaar alleen op de boot. "Mijn goede vriend Bram is geëmigreerd naar Spanje, en vliegt niet terug voor dit feest, dus ik heb nu alle ruimte voor mezelf. Hij doet jullie wel allemaal de hartelijke groeten", aldus een lachende Kees.

Zelf kan hij het overigens niet 'te gek' maken tijdens de parade. "Twee borrels, meer niet." Want 's avonds moet 'ie gewoon aan het werk. En dat vindt hij helemaal niet erg. "Ik sta bij de wc's op een voetbalfeest in Limmen. Af en toe is het leuk dat optreden. Lekker extravagant, helemaal te gek. Maar ik ben het blijst bij m'n wc'tjes."

NH Nieuws doet morgen live verslag van de grachtenparade van Alkmaar Pride. De uitzending begint rond 15.30 uur op televisie en is ook te volgen via onze socialmediakanalen.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]