Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Vrouw (19) veertig minuten lang aangerand in trein van Amsterdam naar Alkmaar

24 mei 2022, 14.45 uur · Aangepast 24 mei 2022, 19.36 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een 19-jarige vrouw is gisteren veertig minuten lang betast en aangerand door een man in een trein van Amsterdam naar Alkmaar. Pas in Alkmaar kon zij de trein verlaten en om hulp vragen.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Dat meldt de politie. Nadat de vrouw de trein was ingestapt op Amsterdam Centraal kwam de man meteen tegen haar aan zitten in een verder lege coupé. De gehele rit naar Alkmaar kon zij geen alarm slaan, aldus de politie.

Pas toen de trein rond 21.30 uur arriveerde op Alkmaar Centraal kon de 19-jarige de trein verlaten en kreeg zij hulp van het veiligheidsteam van de NS dat de politie belde. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld en heeft de zaak in onderzoek.

Tattoo in gezicht

De politie heeft een signalement van de verdachte bekendgemaakt. Het gaat om een man met een lichte huidskleur van ongeveer 40 jaar oud en 1.70 lang. Hij heeft blond haar en een tatoeage in z'n gezicht.  

De woonplaats van het slachtoffer wordt 'in haar belang' (nog) niet bekendgemaakt, aldus de politie. 

De NS is geschrokken van het incident en zegt tegen de NOS volledig mee te willen werken aan het politieonderzoek. Waarom er tijdens het incident geen conducteur of andere medewerker door de trein liep kon de woordvoerder niet verklaren. "Maar ook dat is iets wat onderzocht zal worden."

De politie adviseert mensen die reizen met de trein of via het station om een telefoonnummer in hun telefoon te zetten. Mocht je je onveilig voelen, kan je een WhatsApp of SMSje sturen naar 0613181318.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]