Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Urenlange reddingsactie voor kat in boom bij Sloterplas

22 mei 2022, 20.53 uur · Aangepast 22 mei 2022, 23.08 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Medewerkers van de dierenambulance zijn uren bezig geweest met een reddingsactie voor een kat in een boom nabij de Sloterplas in Nieuw-West. Het dier zat al zeker sinds zaterdag vast op zo'n twaalf meter hoogte.

Dierenambulance

De dierenambulance kreeg zondagochtend een melding over de kat. Omstanders vertelden dat ze de kat een dag eerder ook al in de boom hadden gezien. Volgens de medewerkers zat hij er mogelijk al twee dagen.

Omdat de boom zich langs een bospad bevindt, lukte het de brandweer niet om met een ladderwagen in de buurt van het onfortuinlijke beestje te komen. In plaats daarvan kwamen drie boomklimmers naar de plek om te assisteren. Echter klom de kat steeds verder omhoog als ze hem probeerden te benaderen.

Uiteindelijk werden er twee vluchtroutes voor de kat uitgezet, in de hoop dat het dier zelf naar beneden zou komen. Om het dier wat minder stress te bezorgen, verlieten de medewerkers daarna de plek een uur lang . Echter kwam de kat niet naar beneden.

Rond 22.30 uur meldde een medewerker van de dierenambulance dat de kat uit de boom was, met dank aan een van de boomklimmers.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]