Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Eerste Giro d'Italia eindigt na twee weken voor vermoeide wielrenner Cees Bol

21 mei 2022, 12.57 uur · Aangepast 21 mei 2022, 13.10 uur · Door Stephan Brandhorst

Het avontuur in de Giro d'Italia zit er na twee weken op voor Cees Bol. De 26-jarige renner van Team DSM moet voorafgaand aan de viertiende etappe afstappen vanwege vermoeidheidsverschijnselen.. 

Cees Bol in de Giro d'Italia - Orange Pictures

Bol is de tweede renner van Team DSM die in de remmen moet knijpen. Eerder moest kopman Romain Bardet de wielerronde voortijdig afbreken. “Dit was mijn eerste Giro d’Italia en het waren twee geweldige weken, in een prachtig land en in een geweldige wedstrijd", zegt Bol in een persbericht. "Ik vind het jammer dat ik nu moet opgeven, maar ik hoop snel weer aan de start te staan van deze koers.”

Ploegleider Matt Winston verklaart het afstappen van Bol. “Cees voelde zich de laatste dagen vermoeid en met nog een zware slotweek voor de boeg, zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor hem beter is om vandaag niet meer te starten. We willen hem bedanken voor zijn inspanningen en we hopen dat hij zich snel weer honderd procent voelt.”

Bol was in de Giro d'Italia één van de kopmannen van Team DSM in vlakke ritten, samen met Alberto Dainese. Waar Bol zich niet wist te onderscheiden, won de Italiaan wel een etappe in de koers. In de zesde etappe kreeg Bol een kans op de zege, maar werd van zijn fiets gereden door Fernando Gaviria.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]