Ga naar Content

'Ontsnapt' paard doodgereden in Bentveld, automobilist en ruiter ongedeerd

Een automobilist is vanochtend in Bentveld op een paard gebotst. Het dier heeft de aanrijding niet overleefd. Vanwege het ongeluk is de weg in beide richtingen afgesloten.  

Paard doodgereden in Bentveld - Foto: Inter Visual Studio

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de Zandvoortselaan in Bentveld, zegt een woordvoerder van de politie tegen NH Nieuws. Het paard werd geleid door een ruiter, maar werd op het moment van het ongeluk niet bereden.

Het lijkt erop dat het paard kort voor de aanrijding was ontsnapt en vervolgens de weg op is gerend, laat de woordvoerder weten.  

Automobilist en ruiter ongedeerd

De automobilist en de ruiter zijn beiden ongedeerd, laat de woordvoerder weten. "Maar het ongeluk gaat gepaard met veel emotie." Om voorbijgangers een blik op het kadaver te besparen, heeft de politie schermen geplaatst. Voorbijgangers melden dat het paard wordt weggehaald met een takelwagen.

Het gaat om een paard van de Bentveldse stal- en rijvereniging De Naaldenhof, bevestigt een medewerker van het bedrijf aan NH Nieuws. De manege onthoudt zich vooralsnog van verder commentaar over het fatale ongeluk. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]