Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Ondernemers kwaad na schrappen 10 cent-zones: "Not done, echt belachelijk"

19 mei 2022, 20.11 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het schrappen van het 10 cent-tarief in winkelstraten zal grote gevolgen hebben. Dat verwachten ondernemers.

De gemeente stopt met het tarief vanwege een uitspraak van de Hoge Raad. "10 cent is goed voor de klanten zelf, kunnen ze parkeren en even eten halen", zegt een verkoper van Roiti. "Dus als dat verdwijnt hebben we straks helemaal geen klanten meer. Dus ik ben het ermee oneens als dat verdwijnt."

"Nou, meen je dit nou serieus? Dat vind ik echt belachelijk", zegt een andere ondernemer.Voor de ondernemers is dit een ongelooflijke bummer. Ze durven wel zeg. Ik vind het not done, echt belachelijk."

"Het college heeft natuurlijk wel alternatieven in plaats van het hele tarief meteen schrappen"

daan wijnants, vvd

VVD-raadslid Daan Wijnants wil dat het tarief zo snel mogelijk terugkomt. "Het college heeft natuurlijk wel alternatieven dan meteen dat hele tarief meteen schrappen en mensen gelijk 6 euro per uur te laten betalen."

Wethouder Egbert de Vries (Verkeer) liet eerder vandaag weten dat de gemeente in de winkelstraten met de 10 cent-zones stopt om te voorkomen dat automobilisten onterecht beboet worden. Volgens de Hoge Raad mogen er namelijk geen boetes gegeven worden als de maximale parkeerduur is verstreken.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]