Ga naar Content

Openbaar Ministerie sleept Glennis Grace voor de rechter vanwege supermarktincident

Zeven mensen die verdacht worden van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in een supermarkt in de Westerstraat in Amsterdam, moeten voor de rechter verschijnen. Dat maakt het OM bekend. Het gaat onder meer om de 43-jarige zangeres Glennis Grace.

Foto:

Naast Grace moeten ook twee mannen van 20 jaar en twee jongens van 15-jaar uit Amsterdam voor de rechter verschijnen. Dat geldt ook voor een man van 27 uit Purmerend en een man van 40 jaar uit Loenen aan de Vecht. 

Vechtpartij

Het incident vond plaats op 12 februari. De zoon van Grace zou eerder die dag een e-sigaret hebben opgestoken in een supermarkt aan de Westerstraat. De jongen werd hierop aangesproken door het personeel van de supermarkt en zou hardhandig de winkel zijn uitgezet.

Later die avond zou Glennis Grace zijn teruggekeerd naar de supermarkt met een groep bekenden en verhaal hebben gehaald. Daarbij ontstond een vechtpartij waarbij meerdere medewerkers van de supermarkt geschopt en geslagen werden.

Rechtszaak

Grace werd kort na het incident samen met twee andere personen aangehouden. Ze zou drie dagen vastzitten en uiteindelijk, net als de andere verdachten. een gebiedsverbod opgelegd krijgen. De rechtszaak is op 26 oktober, een dag later verschijnen de minderjarige verdachten voor de kinderrechter.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]