Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Danilo maakt pikante overstap: Ajax-spits vertrekt naar Feyenoord

19 mei 2022, 19.55 uur · Door Stephan Brandhorst

Danilo maakt een hele gevoelige transfer in de voetbalwereld. De spits van Ajax vertrekt transfervrij naar Feyenoord. De 23-jarige Braziliaan tekent een contract tot de zomer van 2026.

Danilo schiet de strafschop binnen - Pro Shots / Toon Dompeling

Ajax wilde eind vorig jaar zijn aflopende contract nog verlengen, om een transfersom over te houden bij een eventueel vertrek. Danilo voelde miste waardering in het voorstel en kan daardoor op zoek naar een nieuwe club.

Feyenoord meldde zich al vroeg en na goede gesprekken met Feyenoord-trainer Arne Slot was Danilo overtuigd. Danilo bewandelt daarmee de omgekeerde route van Steven Berghuis. De aanvaller maakte vorig jaar de overstap van Feyenoord naar Ajax. 

In totaal stond Danilo vijf jaar onder contract bij Ajax, dat hem voor twee miljoen euro overnam van het Braziliaanse Santos. In zijn eerste jaren speelde hij voornamelijk in Jong Ajax en in 2020 werd Danilo verhuurd aan FC Twente. In Enschede maakte hij zeventien treffers, waarna hij het vertrouwen kreeg van trainer Erik ten Hag, die hem één van de beste afmakers van de Ajax-selectie vond.

Tekst loopt door onder de tweet.

Vanwege een bovenbeenblessure miste hij het laatste deel van de competitie. Dit seizoen speelde hij twaalf eredivisiewedstrijden waarin hij twee keer scoorde. In de KNVB-beker was hij zes maal trefzeker in drie duels.

Illuster rijtje

De spits komt in een illuster rijtje terecht van spelers die direct de overstap maakten van Ajax naar Feyenoord. Danilo wordt de dertiende speler in de geschiedenis die deze weg bewandelt. Eddy Pieters Graafland, Henk Groot, Theo van Duivenbode, René Notten, Arnold Scholten, John van Loen, Johan Cruijff, Angelos Charisteas en Kenneth Vermeer gingen hem voor.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]