Ga naar Content

Connexxion-chauffeur levert gewapende passagier af bij politiebureau na bedreiging

Een bewogen ochtend voor een buschauffeur van lijn 169 in Hoofddorp: hij werd door een verwarde man bedreigd met een mes. De chauffeur hield het hoofd koel en reed direct door naar het politiebureau aan de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp, waar de man werd aangehouden. 

Afbeelding ter illustratie - Foto: NH NIEUWS

De politie laat weten dat het gaat om een 52-jarige verwarde man uit Heemstede. Waarom hij de buschauffeur bedreigde is niet duidelijk. Daar doet de recherche nu onderzoek naar. 

"Bij de beginhalte op Hoofddorp Station is als enige een verwarde reiziger ingestapt in buslijn 169. De chauffeur probeerde hem te kalmeren en vertelde hem dat hij hem ging helpen", laat een woordvoerder van Connexxion weten aan NH Nieuws. "De man pakte een mes en vroeg de chauffeur naar het politiebureau te rijden. Ondertussen had de chauffeur al contact met de verkeersleiding, waardoor de politie op de hoogte was."

Aanhouding

"Bij aankomst bij het politiebureau stond een team paraat en is de betreffende man direct door de politie uit de bus gehaald en meegenomen", gaat de woordvoerder verder. "Zowel de betreffende man als de chauffeur zijn ongedeerd. Onze chauffeur is wel erg geschrokken. We zijn trots op hem dat hij zo koelbloedig gehandeld heeft.”

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]