Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Handbaltalent Pipy Wolfs verlaat VOC Amsterdam en verkast naar Spanje

17 mei 2022, 14.02 uur · Aangepast 17 mei 2022, 21.28 uur · Door Frank van der Meijden

Pipy Wolfs is bezig aan haar laatste weken bij VOC Amsterdam. De jeugdinternational kiest voor de stap naar het buitenland en gaat spelen voor het Spaanse Elche. 

Pipy Wolfs in actie voor VOC Amsterdam - Orange Pictures

Wolfs kwam in 2020 over van DSVD uit het Overijsselse Deurningen. De 20-jarige Wolfs maakte sinds haar komst naar VOC veel indruk als cirkelspeelster. Wolfs is na Kim Molenaar het tweede grote talent dat vertrekt bij de club uit Amsterdam-Noord. De 19-jarige Molenaar gaat volgend seizoen spelen voor het Deense København Håndbold.

Afscheid

Naast Molenaar en Wolfs neemt ook Michelle Goos afscheid van de regerend landskampioen. De 32-jarige Goos heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met handbal. Het drietal is met VOC nog volop in de strijd om de landskampioenschap. Afgelopen zaterdag verloor de Amsterdamse formatie het eerste duel in de play-offs tegen Venlo met 23-24. Aanstaande zaterdag is in Venlo het tweede wedstrijd in de best-of-three serie. 

Afgelopen weekend was NH Sport aanwezig bij het eerste play-offduel tussen VOC en Venlo en maakte onderstaande samenvatting. 

Samenvatting: VOC - Venlo (Het laatste kunstje van Michelle Goos) - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]