Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Alfred Schreuder over Noa Lang: "Mee naar Ajax? Daar komt hij net vandaan"

17 mei 2022, 14.29 uur · Aangepast 17 mei 2022, 18.39 uur · Door Thomas Brood

De kersverse Ajax-trainer Alfred Schreuder was maandag te gast bij het Belgische programma Extra Time. Daar werd hem gevraagd naar Noa Lang. "Mee naar Ajax? Daar komt hij net vandaan", aldus Schreuder.

Alfred Schreuder en Noa Lang bij Club Brugge - Orange Pictures

Van een terugkeer naar Ajax van Lang lijkt dus geen sprake. De aanvaller speelde tot 2020 in de jeugd en vervolgens het eerste team van de Amsterdammers. Daarna vertrok hij naar de Belgische Club Brugge. Met die club werd hij samen met Schreuder afgelopen weekend kampioen van België.

Pro Shots / Jasper Ruhe

Weinig veranderen

Erik ten Hag was de afgelopen jaren uiterst succesvol bij Ajax. Hij gaat deze zomer aan de slag bij het Engelse Manchester United. Alfred Schreuder is dus zijn opvolger, maar angst om Ten Hag op te volgen heeft Schreuder niet.

Quote

"Ik ben ervan overtuigd dat ik ook succesvol kan zijn"

ajax-trainer alfred schreuder

"Zo denk ik niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik ook succesvol kan zijn. Daar heb ik geen angst voor. Spelers vertrekken, maar er zullen er ook nieuwe spelers worden teruggehaald. Het voordeel is dat ik Ajax ken, ik heb eerder bij de club gewerkt. Ik ken de manier van werken van Erik dus zoveel anders dan toen zal het niet worden, al ben ik dan deze keer hoofdtrainer in plaats van assistent.”

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]