Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Witte zakdoekjes voor AZ-coach Pascal Jansen na wanvertoning tegen RKC

15 mei 2022, 18.50 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Een pijnlijke middag voor Pascal Jansen na het verlies van zijn ploeg tegen RKC (1-3). De AZ-coach baalde flink van het vertoonde spel en zag dat hij de kop-van-jut was bij veel supporters. "Dat is inherent aan het leven van een voetbalcoach."

Pascal Jansen over de witte zakdoekjes van de fans - NH Nieuws

De fanatieke supporters op de Ben-Side klommen pas na twaalf minuten de tribunes op en in het stadion waren meerdere spandoeken met teksten over de tegenvallende prestaties van AZ. Tijdens de wedstrijd floten veel fans de spelers uit en zwaaiden ze met witte zakdoekjes om duidelijk te maken dat ze trainer Pascal Jansen liever zien vertrekken.

Ploeg steunen

De geluiden van de tribunes waren ook Dani de Wit niet ontgaan. De middenvelder begreep de reacties, maar ziet liever dat de fans de ploeg steunen. 

Tekst loopt door onder de video.

Dani de Wit over de onvrede bij de AZ-fans - NH Nieuws

Boulahrouz

AZ ging met een 1-1 stand rusten. In de kleedkamer nam Khalid Boulahrouz toen het woord. De assistent-trainer liet zijn woede en frustratie duidelijk merken volgens Dani de Wit en Pascal Jansen. Een aantal spelers werd op hun plek gezet door de oud-international.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over het emotionele betoog van assistent Boulahrouz - NH Nieuws

Voor de stand maakt het verlies tegen RKC niks uit. De Alkmaarders eindigen de competitie als vijfde en mogen zich opmaken voor de play-offs. De eerste wedstrijd is donderdag tegen sc Heerenveen. De Friezen wonnen zondag van Go Ahead Eagles (3-1) en sluiten de competitie af als nummer acht. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]